Vind de broek die bij jou past!

Voor sommige dames is het lastig om het juiste model broek te vinden. Gelukkig zijn er bij Ter Horst van Geel veel verschillende modellen, voor ieder wat wils. Maar welk model past nou bij jouw figuur? Het uitgangspunt voor het beste model met de juiste pasvorm zit hem in de verhouding van je schouders, taille en heupen. Zijn je schouders smaller of breder dan je heupen of zijn ze gelijk? Is je taille duidelijk zichtbaar? Kijk naar jezelf in de spiegel en ontdek wat voor figuur jij hebt.

Hieronder vind je een aantal tips over hoe je de verschillende modellen het beste kunt dragen met jouw figuur. Na het lezen nog vragen? Kom dan naar één van onze winkels voor advies van onze eigen pasvormspecialisten.

Skinny
De skinny jeans is niet meer uit het modebeeld weg te denken. Dit model zit zo strak dat het net een second skin lijkt. Vaak is er elastisch materiaal in verwerkt, wat zorgt voor een optimaal draagcomfort.

 • Ben je slank? Dan is de skinny jeans ideaal voor jou. Nog een voordeel: hij laat je benen langer lijken.
 • Ben je klein? Draag dan een paar mooie hakken onder je skinny jeans voor extra lengte.
 • Heb je dunne benen? Neem dan een skinny jeans in een lichte kleur. Ook ripped details in de broek zijn een aanrader.
 • Heb je brede heupen? Combineer de skinny jeans dan met een langere blousetop of tuniek. Een donkere skinny jeans is het mooiste bij brede heupen.

>> Shop hier je skinny jeans 

Vind de broek die bij jou past!

Straight fit / regular fit
Het klassieke model met rechte pijpen. Dit model kun je met heel veel items combineren.

 • Heb je brede heupen? Let er dan op dat de broek niet te kleine zakken heeft of ripped details op de heupen.
 • Last van een buikje? Kies voor een exemplaar die wat hoger in de taille valt zodat deze bij de buik mooi afkleed.
 • Heb je een groot bovenlichaam met slanke armen en benen? Ga voor een broek met een opvallende print. Vermijd strakke tops, maar kies voor een getailleerde blazer of een tuniek die de nadruk legt op je taille.
 • Volle billen, heupen en bovenbenen? Maak gebruik van lichte kleuren, mooie patronen of opvallende prints in een top of blazer en ga voor een wat donkerdere broek.

>> Shop hier je straight of regular fit

Flared model
Dit model zitten vaak strak om de heupen, maar loopt daarna uit. Je hebt varianten waarbij de broek op de benen strak valt en vanaf de knieën pas wijd uit loopt of modellen waarbij de broekspijpen meteen vanaf de bovenbenen wijd uitlopen en naar onder toe steeds wijder worden. Je creëert hiermee een zandloper effect.

 • Ben jij gezegend met ronde, volle billen? De flared modellen zijn vaak voorzien van grotere diepere zakken op het achterpand, die je mooie ronde billen benadrukken.
 • Heb je brede heupen? Dit model geeft wat evenwicht in je figuur door de wijd uitlopende pijpen. Ga voor een effen exemplaar. Wanneer je kiest voor een flared exemplaar met ripped details of grote opgestikte zakken, worden je benen optisch voller.
 • Een buikje? Vaak zijn deze modellen voorzien van een hoge taille, zodat je buikje hierin kunt verstoppen.
 • Ben je lang of heb je in verhouding lange benen? Dan is het flared model perfect voor jou.

>> Shop hier de flared broek

Short en capri
Voor iedereen die haar benen wil showen, ga voor een short. Kort van stof zodat je benen genoeg zonnestralen kunnen oppikken. Toch iets minder trots op je benen? Dan is de capri een goed alternatief. De capri, ook wel driekwart broek genoemd, kan qua lengte variëren van net op de knie tot een stuk verder op de kuit. Vaak heeft dit model smalle of aansluitende pijpen.

 • Heb je stevige (boven)benen? Ga dan voor een effen capri broek zonder omslag of ripped details.
 • Heb je korte benen? Dan is een kort en loszittend shortje het beste. Combineer de broek met een paar mooie pumps voor nog meer lengte.
 • Brede heupen? Ga voor een losvallende korte broek met een langer shirt of soepelvallende blousetop met een print. Zorg ervoor dat de top over je heupen valt.
 • Heb je (bijna) geen taille? Kies voor een short of capri en top in dezelfde kleur.
 • Last van een buikje? Kies voor een felle kleur broek en een top met print.

>> Shop hier de shorts en capri broeken

Vind de broek die bij jou past!

Hoge of lage taille
Het high waisted model heeft als voordeel dat deze optisch je benen verlengt. De low rise modellen zijn de broeken met een lage taille, deze vallen vaak onder de heupen en zijn verkrijgbaar in allerlei modellen. Dit model kun je beter dragen met een wat langer shirt of blousetop als je je buik niet bloot wilt geven.

 • Heb je smalle heupen? Leg het accent dan op de heupen met bijvoorbeeld een skinny jeans. Kies hierbij niet voor een hoge taille, die maken je heupen nog smaller.
 • Heb je een kort bovenlichaam? Laat de hoge taille broek dan links liggen. Dit model laat je bovenlichaam nog korter lijken. Ga in dit geval voor een lage taille.
 • Heb je in verhouding korte benen en een lang bovenlichaam? Dan is de hoge taille juist wel geschikt voor jou.
 • Last van een buikje? De hoge taille valt extra hoog, boven de navel. Die buik sluit je lekker op in dit model.

>> Shop hier de broeken met een hoge taille

>> Shop hier de broeken met een lage taille 

Vind de broek die bij jou past!

Nog wat extra tips!

 • Heb je korte benen? Neem geen broek met een omslag aan de pijpen. Zorg voor een lengte die net op je hak valt (als je op blote voeten staat). Zo lijken je benen zo lang mogelijk. Laat de lengte van je broek desnoods vermaken.
 • Ronde of volle billen? Zoek naar een broek die je billen optisch lift. Als je een broek pakt waarbij de zakken te laag zitten, dan lijkt het of dat je billen ‘hangen’. Zorg ervoor dat de zakken niet schuin uit elkaar staan. Hoe kleiner de zakken, hoe groter de billen. Zakken (zonder applicaties) die recht op de jeans zijn gestikt zijn het beste.
 • Heb je juist plattere billen en wil je ze voller laten lijken? Ga dan juist wel voor een broek waarbij de zakken wat lager zitten. Dit zorgt voor optisch ronde billen. Kies voor een broek met horizontale naden, opvallende stiksels, klepzakjes of andere applicaties op de zakken.
 • Wist je dat er tegenwoordig ook push up jeans zijn die je billen liften. Denk aan de Push Up broeken van Para Mi of de Shaping collectie van Levi's.

Misschien wel de allerbelangrijkste tip: neem de tijd om een nieuwe broek uit te kiezen. Kom naar één van onze winkels met volop keuze en het advies van onze pasvormspecialisten. Pas een aantal broeken. Let op de vorm, kleur, wassing, zakken en lengte en wat de broek doet voor jouw figuur. Succes!