Yellow Fever!

Geel is de kleur van narcissen, tulpen en paardenbloemen, het begin van de lente. De kleur van het voorjaar en de kleur van de zon, maar vooral de modekleur die absoluut niet mag ontbreken in je kast. Fleur je garderobe op met deze krachtige, vrolijke kleur en laat die zon maar schijnen!

>> Shop hier jouw gele items 

Geel & emotie
Kleuren dragen bij aan het gevoel dat we ergens bij krijgen en de keuzes die we maken. Het bepaalt onze emotie, bewust en onbewust, en heeft associaties met onze gevoelens en gedachten. Geel staat voor verwarmend, stimulerend en sprankelend. Met geel straal je vrolijkheid en positiviteit uit. Daar word niet alleen jij, maar ook je omgeving blij van. Wanneer je geel draagt, zorg je dat iemand je langer blijft onthouden, ook straal je wijsheid en intelligentie uit. Handig voor bij een sollicitatiegesprek of meeting. Geel wordt vaak geassocieerd met geluk, levensplezier, creativiteit en een nieuw begin. De perfecte eigenschappen voor de zomerse modekleur. We willen allemaal vrolijk worden van wat we aantrekken. Heb jij deze zonnige kleur al in je kast?

Yellow Fever!

Trendkleuren
Geel staat al een paar seizoenen in de top 10 van modekleuren. Van botergeel tot citroengeel en van okergeel tot mosterdgeel. Zelfs kanariegeel en neongeel zijn gespot. Dit seizoen heeft Pantone ( het bedrijf dat de trendkleuren publiceert) gekozen voor maar liefst twéé geeltinten als trendkleuren voor voorjaar/zomer 2019, namelijk:  Aspen Gold en Mango Mojito.

Aspen Gold is een zonnige gele kleur met een tintje goud. De kleur komt dichtbij de kleur van boterbloemen. Mango Mojito is een diepere warmere gele kleur.

Deze trendkleuren zijn goed te combineren met andere trendkleuren zoals kobaltblauw, verschillende tinten groen of fuchsia-roze als een echte eye-catcher. 

Yellow Fever!

Welke gele tint past bij jou?
Ondanks dat geel zoveel vrolijkheid opwekt staan we niet direct te springen om deze kleur ook echt te dragen. Toch is er voor iedereen een passende geeltint.

  • Heb je een lichte huid, blonde haren en lichtgekleurde ogen? Kies voor een gele pastelkleur zoals vanillegeel of citroengeel.
  • Heb je een lichte huid met donkere haren? Ga dan voor warme gele tinten zoals okergeel, mostergeel of goudgeel zoals Aspen Gold.
  • Heb je een donkere of getinte huid? Dan is een warme, gele kleur zoals Mango Mojito wel iets voor jou.

Kies de tint die bij jou past, straal als de zon, ook als deze ons even in de steek laat.

Yellow Fever!

Mix & Match
Vorig jaar werd geel voornamelijk gecombineerd met karamelkleuren en pasteltinten. Dit jaar gaan we van top tot teen in het geel, ook wel ton-sur-ton genoemd. Kies hierbij een outfit met dezelfde tinten geel. Is dat een beetje too much voor jou? Combineer geel met wit voor het ultieme lentegevoel. Ook de combinatie geel en zwart is altijd goed, maar pas op voor het ‘Maya-de-bij’ effect. Ga voor een gele blouse met een zwarte broek, kies voor een zwarte outfit met gele accessoires of combineer een gele outfit met zwarte accessoires. Dit seizoen wordt geel ook gecombineerd met een beetje fantasie, denk hierbij aan dierenprints of bloemenprints op een shirt, broek of jurk.  Ben jij niet zo’n trendsetter? Pak dan gewoon je favoriete jeans uit de kast in combinatie met een gele blousetop of geel shirt. Ook kun je kiezen voor een gele tas of gele schoenen, dit kunnen echte eye-catcher zijn bij je outfit.

Wij dromen alvast over warme, zonnige dagen waarbij we kunnen paraderen over de boulevard of dansen op een festival. Waarbij we gaan voor luchtige stoffen, vrolijke prints en leuke kleurtjes. Dat klinkt toch als muziek in de oren?