Duurzaamheid

Wij zijn ons bewust van de impact van de modewereld op het klimaat, ethische werkomstandigheden en dierenwelzijn. Een duurzaam verhaal begint bij onszelf. We zijn daarom actief bezig om ons steentje bij te dragen. Dit doen we door kleine veranderingen zoals etalage-verlichting met een tijdsklok, een strak retourbeleid en een eco-vriendelijke seal over onze post: duurzaamheid heeft op alle gebieden de aandacht. 

Daarnaast willen wij ook graag dat jij als klant onbezorgd kan winkelen. In onze winkels en webshop verkopen wij daarom geen echt bont, hebben we bij extreme kou of warmte de winkeldeuren dicht en houden we bij verbouwing van onze winkels rekening met duurzame materialen.

Ook zijn al onze duurzame items eenvoudig en makkelijk te vinden op onze webshop.

>> Shop duurzame items

Van oude kleding naar een boom

Draag ook jouw steentje bij! In alle Ter Horst van Geel winkels kan jij je oude kleding inleveren. De kleding wordt door ons gesorteerd en wat draagbaar is krijgt een tweede leven via Reshare (een initiatief van het Leger des Heils). Het restant wordt gerecycled. Voor iedere 40 ingeleverde en draagbare kledingstukken planten wij een boom via Trees for All, een stichting die hiermee CO2-uitstoot compenseert. Eén boom compenseert de CO2-uitstoot van de productie van ongeveer 40 kledingstukken.

Tijdens de inkoop van onze collecties gaan we met onze leveranciers in gesprek over bijvoorbeeld materialen, productieprocessen, verpakkingen en transport. Er zijn al vele merken in ons assortiment die bewust bezig zijn met duurzaamheid en een mooi verhaal te vertellen hebben. Denk aan merken die hun katoen duurzaam produceren, of aan jasjes die zijn gemaakt van (onder andere) gerecyclede plastic flesjes. En wat dacht je van stoffen die nauwelijks nog geur opnemen? Die hoef je minder vaak te wassen. Ook dat is een vorm van duurzaamheid.

In onze winkels en webshop vind je meer informatie over duurzame items en deze merken. Zo vertellen we samen een duurzaam verhaal.

>> Shop duurzame items

Dit product is toegevoegd aan je winkelwagen