Taart

Bak met ons een heerlijke speculaas cheesecake! Mmmm....

 

Kom alvast in de stemming voor Ter Horst van Geel bakt en bekijk hier stap voor stap hoe je deze lekkere taart bakt. Onder het filmpje vind je ook nog het recept.

Succes met bakken en tot zaterdag 18 november!

Groetjes, Lotte & Lois (team marketing)

 


Ingredienten

Bodem:
- 80 gram boter
150 gram speculooskoekjes

Vulling:
- 2 blaadjes gelatine
- 200 gram speculaaspasta
- 300 gram roomkaas (type philadelphia)
- 500 gram mascarpone
- 350 ml verse slagroom
- 50 gram poedersuiker
- 1 tl vanille extract

Afwerking:
- 200 gram speculaaspasta
- 3 a 4 speculaaskoekjes
- bronzen chocolade balletjes van de Hema

Aan de slag!

Voor de bodem:
- Bedek zowel de bodem als de zijkanten van een springvorm met bakpapier. Je kunt de zijkanten eerst licht invetten met boter om het papier beter te laten plakken.
- Daarna smelt je de boter op een zacht vuurtje
- Terwijl de boter smelt, maal je de koekjes fijn in een blender.
- Meng de gesmolten boter vervolgens met de fijngemalen koekjes.
- Giet dit mengsel op de bodem van je springvorm, strijk het gelijkmatig uit en druk het stevig aan.
- Plaats de vorm in de koelkast om de bodem te laten opstijven terwijl je aan de vulling werkt.

Voor de vulling:
- Week de gelatineblaadjes in koud water
- Smelt 200 gram speculaaspasta au bain-marie totdat deze vloeibaar is. Zorg ervoor dat er geen water bij de pasta komt om schiften te voorkomen.
- Laat de gesmolten speculaaspasta iets afkoelen terwijl deze nog vloeibaar blijft
- Breng 150 ml slagroom in een pannetje bijna aan de kook. Haal de pan van het vuur en voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe. Roer goed totdat ze volledig zijn opgelost. Laat dit mengsel ook een beetje afkoelen.
- In een mengkom mix je de roomkaas, mascarpone, 200 ml opgeklopte slagroom, poedersuiker en vanille tot een gladde crème
- Voeg de gesmolten speculaaspasta en het room-gelatinemengsel toe en mix opnieuw totdat je een gladde crème hebt.
- Giet deze crème over de opgesteven koekjesbodem in de springvorm.

Laat de cheesecake een hele nacht opstijven.

Voor de afwerking:
- Smelt opnieuw 200 gram speculaaspasta au bain-marie. Giet de gesmolten speculaaspasta over de opgesteven cheesecake.
- Plaats de cheesecake nog minstens 20 minuten (of langer) in de koelkast zodat de speculaaspasta opnieuw kan opstijven.
- Werk de cheesecake tenslotte af met wat verkruimelde speculaasjes en chocolade balletjes

Geniet van je verrukkelijke speculaas cheesecake en we zien je graag 18 november in onze winkels tijdens Heel Ter Horst van Geel bakt!

Dit product is toegevoegd aan je winkelwagen