Duurzame kleding

Duurzame kleding

Duurzame mode betekent dat de kleding is gemaakt met liefde voor de mens en de natuur. Steeds meer merken gaan verduurzamen om hun impact op het milieu te verkleinen. In onze winkels en webshop vind je meer informatie over duurzame items en merken, zodat jij een bewuste keuze kan maken. 

Lees meer
Filteren
Bekijken als
Switch view
Switch view

Items 1-19 van 203

Pagina
per pagina
Filteren
Bekijken als
Switch view
Switch view

Items 1-19 van 203

Pagina
per pagina

Duurzame kleding

Duurzame mode betekent dat de kleding is gemaakt met liefde voor de mens en de natuur. Steeds meer merken gaan verduurzamen om hun impact op het milieu te verkleinen. In onze winkels en webshop vind je meer informatie over duurzame items en merken, zodat jij een bewuste keuze kan maken. De duurzame items zijn op onze webshop herkenbaar aan ons duurzame blaadjes label. Zo vertellen we samen een duurzaam verhaal.

Er wordt steeds meer verwacht dat bedrijven zich inzetten op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Items die gemarkeerd zijn met ons duurzaamheidslabel zijn bijvoorbeeld gemaakt van duurzame materialen zoals: biologisch katoen, Tencel, EcoVero™ viscose, lyocell of van gerecyclede materialen. Deze materialen zijn minder belastend voor het milieu. Ook krijgt het item een label wanneer er tijdens het productieproces minder chemicaliën zijn gebruikt en/of minder water wordt verspild, waardoor ze ecologisch verantwoord zijn geproduceerd.

Duurzame materialen

Lenzing EcoVero™ viscose
Lenzing EcoVero™ viscose is een meer verantwoordelijke keuze voor viscose. De stof heeft dezelfde lichtheid, glans en draagcomfort als conventionele  viscose, maar is beter voor mens en milieu. EcoVero™ is gemaakt van duurzaam hout en pulp, van gecontroleerde bronnen die FSC of PEFC gecertificeerd zijn in Europa. De cellulose vezel wordt geproduceerd door middel van een ecologisch verantwoord productieproces dat gekenmerkt wordt door het “closed loop” systeem. Bijna alle chemicaliën en het water die gebruikt worden tijdens de productie van EcoVero™ worden opgeslagen en opnieuw gebruikt. In vergelijking met de productie van normale viscose, produceert EcoVero™ 50% minder uitstoot en wordt de helft minder energie en water gebruikt. Daarnaast is het bleken van de pulp 100% vrij van chlorine. Hiermee draagt het bij aan een schoner milieu.

LENZING ™ ECOVERO ™ viscose is gecertificeerd met het EU Ecolabel omdat ze voldoen aan hoge milieunormen gedurende hun hele levenscyclus: van de winning van grondstoffen tot productie, distributie en verwijdering.

Tencel™ Lycocell en Tencel ™ Modal
TENCEL ™ wordt gemaakt van hernieuwbaar hout, gecreëerd door fotosynthese. De vezels worden vervaardigd met behulp van een milieuvriendelijk productieproces. In het gesloten proces wordt houtpulp omgezet in cellulosevezels, wat minder impact heeft op het milieu. De chemische stoffen die worden gebruikt tijdens het proces worden vrijwel volledig (tot wel 99,6%) hergebruikt.

De stof is gecertificeerd als biologisch afbreekbaar en kan dus volledig terugkeren in de natuur. Tencel draagt het Europese Ecolabel.

Gerecycled polyester
Gerecycled polyester is polyester dat opnieuw gebruikt wordt. Van oude (polyester) kleding of PET flessen wordt door middel van een duurzaam productieproces nieuwe vezels gemaakt waaruit een nieuwe polyester-stof ontstaat. Het voordeel van gerecycled polyester is dat er geen zware grondstoffen aan te pas komen zoals bij het reguliere proces van polyester. Daarnaast is het energie en water gebruik veel lager.

Biologisch katoen
Biologisch katoen is qua stof hetzelfde als gewoon katoen, maar op een milieuvriendelijke manier geproduceerd. Om te zorgen dat de katoenplanten niet worden aangetast door beestjes wordt de katoenplant hevig bespoten met allerlei chemische bestrijdingsmiddelen. Niet goed voor het katoengewas, het milieu, de boeren en de lokale bevolking. De chemicaliën putten de bodem steeds meer uit en vervuilen het grondwater en de lucht. Biologisch katoen is geteeld zonder het gebruik van alle chemische bestrijdingsmiddelen zoals pesticiden. Om ervoor te zorgen dat het gewas niet wordt opgegeten door beestjes worden er andere insecten ingezet om deze schadelijke insectenpopulaties tegen te gaan. Ongedierte wordt ook bestreden door het toepassen van botanische plantenextracten. En er vindt veel wisselteelt plaats om de voedingsstoffen die in de grond zitten te behouden. Biologisch katoen wordt ook weer ouderwets met de hand geplukt. Want om het machinaal te kunnen plukken moet chemisch ontbladeringsmiddel worden gebruikt en dat is niet toegestaan.

Dit product is toegevoegd aan je winkelwagen